Κολοκυθάκια στιφάδο με αποξηραμένη αρώνια & ξύδι αρώνιας

Ξύδι αρώνιας με κολοκυθάκια; Αναρωτιέστε αν γίνεται και αν ταιριάζει.

Φυσικά και ΝΑΙ. Ένα καλοκαιρινό και θρεπτικό φαγητό. Εύκολο γρήγορο και πάνω από όλα υγιεινό!

Σας παρουσιάζω μια υπέροχη συνταγή – “ΚΟΛΟΚΥΘΆΚΙΑ ΣΤΙΦΆΔΟ ΜΕ ΑΠΟΞΗΡΑΜΈΝΗ ΑΡΩΝΙΑ ΚΑΙ ΞΎΔΙ ΑΡΩΝΙΑΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΖΥΜΩΣΗΣ BIOGALAXY”, την οποία δανείστηκα από μια πολύ καλή συνεργάτης – την κυρία Χρύσα Χρυσαποστόλου, η οποία μαζί με την Dr. Med. Πετρονέλα Νεμεσέγκιοβα μας δίνουν καταπληκτικές συμβουλές υγείας και ευεξίας. Σας ευχαριστούμε πολύ και σας συγχαίρουμε για την δουλειά σας. Η συνεργασία της Biogalaxy με αξιόλογους επιστήμονες είναι συνεχείς και μεταδίδουμε τις γνώσεις και έρευνές τους με ένα μόνο σκοπό – την ενημέρωση και τη γνώση γύρω από την διατροφή και πως αυτή επηρεάζει την υγεία μας.

Τι είναι η αρώνια

Τα βασικά υλικά που προσφέρουν γεύση και ιδιαιτερότητα σε αυτό το πιάτο είναι η αποξηραμένη αρώνια και το ξύδι αρώνιας Biogalaxy φυσικής ζύμωσης. Η αρώνια είναι είδος μούρο με πολλές αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Περιέχει πολλές βιταμίνες, πολυφαινόλες, βοηθά στην αντιμετώπιση πολλών παθήσεων, αλλά και δίνει υπέροχη γεύση, άρωμα και χρώμα στα φαγητά μας.

Υλικά για 6 μερίδες:

βιολογικό ξύδια αρώνιας φυσικής ζύμωσης

● 1 ½ κιλό κολοκυθάκια καθαρισμένα και κομμένα σε
μετρίου μεγέθους κυλινδρικά κομμάτια
● 3 φύλλα δάφνης
● 6 σκελίδες σκόρδο
● 1 φλιτζανάκι του καφέ ξύδι αρώνιας
● ½ κιλό ντομάτες
● 1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο και 10 μικρά κρεμμυδάκια
στιφάδου
● ½ φλιτζάνι αποξηραμένη αρώνια
● 1 ξύλο κανέλας
● ¾ φλιτζανιού ελαιόλαδο
● 6-7 κόκκους μπαχάρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα κρεμμυδάκια για στιφάδο. Σβήνουμε με το ξύδι αρώνιας. Προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης , το μπαχάρι, την κανέλα, το σκόρδο. Μετά από λίγα λεπτά και ανακάτεμα προσθέτουμε τις ντομάτες, την αποξηραμένη αρώνια και στο τέλος τα κομμένα κυλινδρικά κολοκυθάκια. Συμπληρώνουμε με νερό μέχρι να σκεπαστεί το φαγητό και μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε την φωτιά, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να μείνει μόνο με το λάδι του.

Πολύ σημαντικό – αφαιρέστε τα φύλλα δάφνης από το φαγητό (περίπου στα μισά του μαγειρέματος) για να μην πικρίσουν.

Προτεινόμενα Άρθρα