ΒΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Τα βάμματα και η σημασία τους για την υγεία παίζουν σημαντικό μέρος στη σύγχρονη εποχή. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι αναζητούν φυσικά συμπληρώματα διατροφής, καθαρά από χημικά και εύκολα στη χρήση. 

Στο σημερινό άρθρο θα μιλήσουμε για τα οφέλη των βαμμάτων ή αλλιώς “Tinctures“.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΒΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΖΟΝΤΑΙ;

Τα βάμματα προέρχονται από την εμβάπτιση των βοτάνων σε ένα αλκοολούχο διάλυμα (γράπα), για μία περίοδο 4-6 εβδομάδων. Κατά τη διάρκεια αυτή, τα ενεργά συστατικά των παραπάνω βοτάνων διαλύονται μέσα στο αλκοολούχο διάλυμα με αποτέλεσμα να δημιουργείται το βάμμα.

ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΑ ΒΑΜΜΑΤΑ
Βάμματα Biogalaxy
Βάμματα Biogalaxy
ΦΥΣΙΚΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ;

Τα βάμματα αποτελούν τα πιο φυσικά και αβλαβή για την υγεία του ανθρώπου φυσικά συμπληρώματα. Τα βάμματα διατηρούν όλα τα ενεργά συστατικά του βοτάνου, λαμβάνονται πολύ εύκολα και υπερτερούν έναντι των συμπληρωμάτων διατροφής σε μορφή χαπιού επειδή δεν περιέχουν χημικές ουσίες και συντηρητικά.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΝΗΣΤΩΜΕΝΗ ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ;

Τα βάμματα βοτάνων είναι πολύ δραστικά και για το λόγο αυτό πρέπει να καταναλώνονται σύμφωνα με τις οδηγίες τους. Η συνηθισμένη δοσολογία είναι 0,5-1ml (περίπου 10-20 σταγόνες την ημέρα). Δεν πρέπει να καταναλώνονται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού. Τα βάμματα πρέπει να λαμβάνονται προσεκτικά, σύμφωνα με τις οδηγίες των παραγωγών, αλλά και σε συνδυασμό με ισορροπημένη διατροφή και φυσική άσκηση.

 
ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΒΑΜΜΑΤΑ;

Δεν υπάρχει συγκεκριμένο χρονικό διάστημα λήψης των βαμμάτων. Κάποια βάμματα χρησιμοποιούνται για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας σύστημα. Αυτό όμως είναι μια διαδικασία που χτίζεται σταδιακά με το χρόνο, το οποίο σημαίνει ότι θα πρέπει να λαμβάνονται για αρκετό χρονικό διάστημα προκειμένου να έχουν αποτέλεσμα. Το συνιστάμενο διάστημα στις περισσότερες περιπτώσεις είναι 2 μήνες με διάλειμμα 15 έως 25 ημέρες και μετά επανάληψη. ( πάντα θα πρέπει να κοιτάμε τις συστάσεις του κατασκευαστή). Κάποια άλλα βάμματα χρησιμοποιούνται για συγκεκριμένες παθήσεις ή αποτοξίνωση. Κάποια για καλύτερη λειτουργεία του πεπτικού συστήματος ή ηρεμία. Τα οφέλη τους για την υγεία μας είναι πολλαπλά. Είναι φυσικά, χωρίς χημικές ουσίες και συντηρητικά. Είναι εύκολα στη χρήση και αν συνδυαστούν με άλλα ωφέλημα για την υγεία συμπληρώματα διατροφής και βιολογικά προϊόντα, μπορούμε να δούμε καλύτερα αποτελέσματα στον οργανισμό μας. Έχουμε δύναμη και ευεξία, καλύτερη όψη, αντοχές, αντιμετωπίζουμε ιώσεις και γρίπες.

Βάμμα ταραξάκο Biogalaxy
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΤΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΒΑΜΜΑΤΩΝ;

Λόγω του ότι τα βάμματα είναι από τα πιο φυσικά συμπληρώματα διατροφής, δεν έχουν παρατηρηθεί ιδιαίτερες αντενδείξεις (εκτός αν αυτό αναγράφεται από τον κατασκευαστή)στη χρήση τους. Ωστόσο θα πρέπει να συμβουλευθείτε τον ιατρό σας ή τον θεραπευτή σας σε περίπτωση που θέλετε να ξεκινήσετε μια θεραπεία με βάμματα. 

*όλες οι πληροφορίες και ιδιότητες των φυσικών συμπληρωμάτων διατροφής, προέρχονται από δημοσιευμένες πληροφορίες και δεν αντικαθιστούν την γνώμη των ειδικών υγείας

 

 

 

Προτεινόμενα Άρθρα