Κουλουράκια με αρώνια

Υλικά:

1 κούπα φρέσκια (ή κατεψυγμένη αρώνια)
3 κούπες αλεύρι λευκό 70% από μαλακό σιτάρι
¼ κούπα μαύρη ανεπεξέργαστη ζάχαρη
1 κούπα αμύγδαλα ωμά
1 κούπα βούτυρο
½ κ.γ. baking powder
1½ κούπα ζάχαρη χρυσή
½ κ.γ. αλάτι
2 αυγά ελευθέρας βοσκής ή βιολογικά
1 κ.γ. βανίλια

Για τη γέμιση:

1 κ.σ. ξύσμα πορτοκάλι

Βάλτε στο μπλέντερ την αρώνια, τα αμύγδαλα και την μαύρη ζάχαρη και πασάρετε ώσπου να γίνει 1 μείγμα. Αφήστε το στο ψυγείο!

Για τη ζύμη:

Χτυπήσετε το μαλακό βούτυρο για 30’. Προσθέστε τη χρυσή ζάχαρη, το baking powder και το αλάτι και συνεχίστε ώσπου να γίνουν μια ομοιογενής μάζα. Προσθέστε μέσα τα αυγά, την βανίλια και το ξύσμα πορτοκαλιού.

Προσθέστε σιγά σιγά το αλεύρι. Μετά βγάλτε από το μπλέντερ και χωρίστε τη ζύμη στα 2 και βάλτε τη στο ψυγείο για 1 ώρα.

Όταν κρυώσει απλώστε τη ζύμη με το πλάστη και από πάνω απλώστε το μείγμα με την αρώνια και φτιάξτε ρολά.

Μόλις είναι έτοιμα, τα βάζετε ξανά στο ψυγείο για 4 ώρες.

Μετά κόβετε τα ρολά σε μικρά κομματάκια, τα τοποθετείτε σε ταψί καλυμμένο με χαρτί ψησίματος και ψήνετε για περίπου 25’ στους 180°.

Και καλή σας όρεξη!

Προτεινόμενα Άρθρα