Η αρώνια είναι τροφή που ανήκει στην κατηγορία των ΥΠΕΡΤΡΟΦΩΝ ή λεγόμενων «Super Foods”. Η αρώνια είναι πηγή προβιταμίνης Α(β καροτένιο)καθώς και βιταμινών Β2,Β6,Β9, C, E, K. Επιπλέον περιέχει ιχνοστοιχεία όπως ράδιο, μολυβδαίνιο, βόριο και ιώδιο, καθώς και πολυσακχαρίτες όπως την πηκτίνη. Οι ανθοκυανίνες είναι υδατοδιαλυτές χρωστικές που είναι υπεύθυνες για το σκούρο μωβ και σε πολλές περιπτώσεις μαύρο χρώμα του φρούτου. Οι πολυφαινόλες καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες στο ανθρώπινο σώμα που παράγονται από το οξειδωτικό στρες.
Μία από τις πιο σημαντικές ιδιότητες της αρώνιας είναι να αποβάλλει τα βαριά μέταλλα από τον οργανισμό και να προστατεύει από την ραδιενέργεια και για αυτό συστήνεται η κατανάλωσή της σε ογκολογικούς ασθενείς. (βάση δημοσιευμένων ερευνών)
Τα μούρα της αρώνιας βοηθούν στη διατήρηση ενός φυσιολογικού βάρους και προστατεύουν από τη δημιουργία λίπους στην περιοχή της κοιλιάς.
Τα οφέλη της αρώνιας είναι πολλαπλά και για αυτό ενδείκνυται η ένταξή της στο καθημερινό μας διατροφολόγιο.
Συστατικά: βιολογική αρώνια, βιολογική ζάχαρη, φρέσκο λεμόνι
Τρόπος χρήσης: στο γιαούρτι, στις κρέπες και στα pancakes, στο κέικ, στο παγωτό, στα cheesecakes, στα πτι φουρ και στα μπισκότα όπως και πάνω σε φέτα ψωμί για πρωινό.