Τα κεράσια είναι πλούσια σε βιταμίνες Β1, Β2, Β3, βιταμίνη Α, φυλλικό οξύ και βιταμίνη C, ενώ περιέχουν ποσότητες σιδήρου, ασβεστίου, μαγνησίου, φωσφόρου, καλίου, χαλκού και μαγγανίου, φλαβονοειδή – λουτεΐνη, ζεαξανθίνη, β-καροτένιο κλπ.
Οι φυτοχημικές ουσίες – οι φυτοστερόλες που περιέχονται σε υψηλή συγκέντρωση στα κεράσια βοηθούν στη μείωση των επιπέδων της χοληστερόλης. Τα κεράσια είναι αντικαρκινικά, εξαιτίας των ανθοκυανινών που περιέχουν, καθώς οι ουσίες αυτές συμβάλλουν στην εξουδετέρωση καρκινογόνων ουσιών. Επίσης δρουν ανακουφιστικά σε ρευματικούς πόνους, την αρθρίτιδα και την ουρική αρθρίτιδα λόγω των μεταλλικών αλάτων και ιχνοστοιχείων που περιέχουν. Τα κεράσια περιέχουν μελατονίνη, η οποία επιβραδύνει τη διαδικασία γήρανσης.
Εκτός από τις φαρμακευτικές τους ιδιότητες, τα κερασια είναι αγαπημένα σε μικρούς και μεγάλους, έχουν ωραία γλυκιά γεύση και συνοδεύουν πολλά πιάτα.
Τρόπος παραγωγής: τα βιολογικά κεράσια υποβάλλονται σε επεξεργασία απομάκρυνσης του κουκουτσιού και στη συνέχεια εμποτίζονται με βιολογικό χυμό μήλου και ακολούθως αποξηραίνονται αργά, ώστε να διατηρήσουν τις πολύτιμες ουσίες τους.
Χρήση: τρώγεται όλο το χρόνο, σαν σνακ, στο γιαούρτι με δημητριακά, στα κέικ, γλυκά, μπισκότα, σε ενεργειακές μπάρες, στη σαλάτα
ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ (Άμεση παράδoση 1 έως 3 ημέρες)